Putositnice nesuđenog lutalice predstavljaju zbir mojih pokušaja da stavljanjem na papir opišem neka svoja lutanja, bavljenja, osvrte i sjećanja. Grubo bi ih mogao podijeliti na četiri poglavlja. Lutanja opisuju moje skitnje: planinarska, prirodnjačka, turistička i ina iskakanja iz urbane i konvencionalne svakodnevnice. Bavljenja sadrže članke s područja jednog od mojih hobby-ja, filatelije. Osvrti otškrinjuju arhivu duha jednog zagrebačkog intelektualca koji katkad, nažalost ili na sreću vrlo rijetko nije dozvoljavao da se politika bavi njime. Ponešto je prtljao i s kulturom a katkad je pokušavao biti duhovit. Sjećanja su pretežno autobiografskog karaktera. Mnogi članci iz ostalih poglavlja su objavljeni, ovi iz sjećanja su previše osobni, te ih zasad objavljujem samo u osobnoj nakladi. Na kraju bih se osvrnuo na naslov. Svjetski putnici mogu pisati „putokrupnice“. Za običnog smrtnika primjerenije
je da piše putositnice. Svi mi imamo mladenačke sanje. Kad sazrijemo uglavnom se uklopimo u svakodnevnicu. Moje sanje su bile Jack-Londonovske. Ne u smislu pisanja, već lutanja. Prava lutanja su mi bila nesuđena.
Nije mi žao. Imam dvoje odrasle djece i unuka. Diplomirani sam inženjer elektrotehnike i sretno oženjen. Lutalica se može biti tijelom i duhom. Pokušavao sam biti oboje. U svim člancima se luta tijelom ili duhom, bilo lijepom našom, bilo šire. Koliko su ta lutanja vjerno sačuvana, prosudit će čitatelji..

about

Oglasi

0 Responses to “putositnice”  1. Napiši komentar

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
Arhiva

Kategorije

Oglasi

%d bloggers like this: